B1.ro/Asociațiile înființate pentru Autostrada Unirii, întâlnire cu Viorica Dăncilă: ‘Nu poți să faci cu sume atât de mici decât ceva pe genunchi. Jocul cu carioca pe foi de hârtie’

EXCLUSIV ONLINE // Reprezentanții asociațiilor pro-autostradă din Iași s-au întâlnit, vineri, cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-au cerut urgentarea procedurilor de finalizare a studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Unirii.

Dorin Dobrincu, președintele asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, a declarat pentru B1.ro că membrilor guvernului li s-a amintit că au alocat prea puțini bani pentru A8.

A fost o discuție care a durat aproape o oră, care s-a desfășurat la Casa Pătrată din Iași, unde este Consiliul Județean și unde este Instituția Prefectului. De față au fost doamna prim-ministru Dăncilă, însoțită de vice prim-ministrul Mihai Fifor și ministrul Trasporturilor Răzvan Cuc. Noi am abordat exclusiv problema autostrăzii A8, am făcut un scurt istoric a ceea ce s-a făcut sau nu în legătură cu această autostradă, am ridicat probleme de impact regional și social plus chestiuni tehnice. Printre altele am atins problema asta a sumei foarte mici care s-a alocat de Ministerul Trasporturilor pentru refacerea sau completarea studiilor de fezabilitate. E vorba de sume prea mici pentru studii de fezabilitate atât de complicate, pentru că e vorba de zone colinare și de zone montane,” a declarat Dorin Dobrincu.

Ministrul Răzvan Cuc a propus ca autostrada A8 să devină obiectiv de interes național. Membrii asociațiilor spun că inițiativa acestuia a venit după discuțiile pe care le-au purtat și în care li s-a reproșat că Moldova a fost uitată de conducătorii de la București.

„Am zis, bine dar pentru munteni de ce se poate (n.r. Autostrada Comarnic – Brașov, declarată obiectiv național) și pentru moldoveni nu se poate? Pentru că nu s-a întâmplat același lucru pentru porțiunea dintre Iași și Cristești, aproape de Târgu Neamț. Am sugerat să facă același lucru în CSAT și cu Autostrada Unirii. Și-a asumat că va face asta în ședința CSAT, probabil cândva în septembrie”, spune președintele asociației.

16 august, B1.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.