#VOCILEMOLDOVEI Asociațiile civice moldovenești nu au fost invitate la „întâlnirea de lucru” pe tema autostrăzilor A8 și A7, din 21 iunie 2022

de Dorin Dobrincu

Ieri, 21 iunie 2022, la Primăria Iași a avut loc o „întâlnire de lucru” pe tema autostrăzilor Moldovei, la care au participat conducerea CNAIR, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și ai partidelor politice aflate la putere sau agățate de acestea. Întâlnirea a fost organizată, din câte mi-am dat seama, de Primăria Iași și Consiliul Județean Iași, dominate de PNL prin Mihai Chirica, Costel Alexe și curțile lor. Au fost de față și cei din PMP, care sunt în alianță cu peneliștii la Iași, dar și cei din PSD, în frunte cu Maricel Popa, care sunt când la putere, când în opoziție față de ceilalți. Mulți dintre acești oficiali au pus pe paginile lor de Facebook poze de la întâlnire, unde apăreau cu figuri preocupate.

foto: facebook

La întâlnire nu au fost invitate asociațiile civice proautostradă: Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și Moldova vrea Autostradă. După cum știe toată lumea, inclusiv politicienii care umpleau ieri sala de ședințe din Palatul Roznovanu, asociațiile civice amintite s-au dovedit foarte active în ultimii ani în susținerea proiectelor majore de infrastructură ale Moldovei, în speță A8 (Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș) și A7 (Ploiești-Focșani-Pașcani-Siret).

Neinvitarea asociațiilor civice la întâlnire a fost una dintre nefăcutele politicienilor ieșeni aflați la putere. Nu e nici prima, probabil nu va fi nici ultima. Dacă ar putea, politicienii care nu contează dincolo de Bârnova sau Lețcani ar interzice expunerea publică a oricărui grup sau curent din societate care le-ar afecta monopolul politic. Este o tactică pe care politrucii o învață în timpul uceniciei pe lângă diverși nichiți sau fenechii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.